Blogok

jegyezz meg

A Blogot eddig 613 alkalommal nézték meg, legutóbb (ismeretlen, külső látogató) látta.
16. Attila [VIP+] 2021-04-11 12:28:45
Rövid és eseménytelen életem során a Hölgyekkel kapcsolatban több illuziótól is - fáradságos munkával - meg kellett szabadulnom.

Vegyük sorra őket!

A primitív, állatias férfiaknak fontos csak a szex (és minden férfi ilyen). A nők csak a család, a stabilitás szeretetéből és mélységes alázatból mennek bele ebbe a lealacsonyító és áldozatos helyzetbe (noha a szívük mélyén mellőznék a szexet)...

A férfiaknak fontos a Hölgyek kinézete. A Hölgyeket csakis a belső értékek érdeklik.

Csak a Nők vágynak az érzelmekre. Az érzéketlen tuskó férfiakat csak az "az öt perc", meg a jó vacsora és a sör érdekli, semmi más.

A férfiak gyakran visszaélnek helyzetükkel és terrorizálják asszonyaikat. A Nők mindig csak áldozatok. Fordítva sosem történhet meg.

Nos egy frászt! Ez mind kamu. Különböző vitaműsorokból és Nőknek szánt (neo-liberális, azaz hatalom és pénzszerzés céljából, érzelmi húrokat pengető) hetilapokból ismerem ezeket a vélekedéseket.

Ahogyan én látom, a Férfiak és Nők közt is akad ilyen és olyan. Az összetétel nagyjából azonos, a nemektől függetlenül. Maximum az alkalmazott praktikák különböznek... Az árnyalatok skálája pedig végtelen.

Az, hogy ki milyen fajta, az főleg az "alomtól" függ, ahol az illető nevelkedett... Ez pedig nem általánosítható. Noha vannak típus-esetek (mint ahogyan a társadalmi rétegeket is próbálják tipizálni az egyszerűség kedvéért), minden eset valamennyire egyedi. him
Legyél te az első aki hozzászól ehhez a blogbejegyzéshez!  
15. Attila [VIP+] 2021-04-04 11:16:25
Ember, embernek ítélete. Nem csak a Húsvét kapcsán gondoltam ezt.
Legyél te az első aki hozzászól ehhez a blogbejegyzéshez!  
14. Attila [VIP+] 2021-03-19 14:01:14
Ma egy beszélgetésem ráterelődött arra a témára, hogy mitől hajlandók az emberek megváltozni? A kellemes élménytől, vagy a fájdalomtól? Hogy ez a fájdalom lelki, vagy testi, az a téma szempontjából (szerintem) mindegy.

Továbbá az a kérdés is felmerült ekkor bennem, hogy az emberek megváltoznak-e csupán attól, hogy minden előzmény nélkül jót tesznek velük?

Természetesen én a fájdalom mellett voksoltam, és meg is tudom indokolni, hogy miért.

Egyszerűen itt a Földön minden élőlénynek arra kellett berendezkednie (ha életben akart maradni), hogy elkerülje a fájdalmat. És az emberek sincsenek ezzel másként. A fájdalom persze többnyire hasznos, mert figyelmeztet, hogy valami nincs rendjén, valamin sürgősen változtatni kell. Gyakran a fájdalom a probléma helyét is megmutatja. És ami még nagyon lényeges, hogy a változás egyik feltétele az emlékezés. Emlékezés a rosszra és emlékezés a jóra. Mindkettő szükséges.

Az örömre ilyen védelmi mechanizmusnak nem kellett kialakulni. Ha örülök, jó helyen vagyok, semmit nem kell változtatni.

Akkor mi a helyzet azzal, mikor valaki a látszólagos jótól változik meg? Én erre azt felelem, hogy ő sem a jótól változik, hanem az - ezt a kellemes ingert megelőző - korábban elszenvedett fájdalom emlékétől.

Akkor mi a mechanizmusa a "megdobnak kővel, dobd vissza kenyérrel" taktikának? Hiszen természetellenesnek tűnik.

Egyszerű. Aki megdob kővel, nem másért teszi azt, mint félelemből. És ez a félelem egyből fájdalmat is kelt benne. Amikor elhajítja a követ, akkor ez már azonnal fájdalmat jelez benne, mert a kő eldobása nemhogy csökkentené a félelmét, hanem még növeli is azt, az ellenreakció feltételezése miatt.

Minden háború így pattan ki. A kocsmai pofozkodás is mindig a második pofonnal kezdődik... :-)

És mikor valaki a kő helyett (amit az ellenfél elvileg várna, mert szerinte az lenne a várható) kenyeret dob, akkor felszabadul a lelke, mert megérti, hogy nem kell többet félni. Ha ugyanezt a kenyeret egy kisgyerekhez dobnánk, aki még senkinek nem árthatott, (és nem is fél) az csak zavarodottan pislogna, és nem értene semmit... Nem is változna meg tőle.

Ebből következik, hogy akit majomszeretettel nevelnek (tehát nincs emléke a fájdalomnak), és meg akarnak óvni minden fájdalomtól, az nem változik a helyes irányba és ha nem változik, nem is fejlődhet megfelelően. Mert a fejlődés változást kíván.

Tehát mi változtat meg? A fájdalomtól való megszabadulási kényszer.

A rettegés is fájdalom. És a legnagyobb fájdalmat a haláltól, az elmúlástól való rettegés okozza. Ezt a fájdalmat akarják kiiktatni, illetve - ha lehet - elodázni azok, akik nagy vagyont és hatalmat gyűjtenek. Ezért én úgy gondolom, hogy a legprofibb rettegőművészek a hatalmi hierarchia tetején vannak. Nagy vesződségek és temérdek másoknak (és önmaguknak is) okozott sérülésék árán feljutnak a csúcsra és láss csodát! Az egész semmit nem használt, a rettegés nem hogy múlna, de még nagyobb is lett. Most már a vagyonér és a hatalomér is lehet aggódni. Bele is lehet ebbe őrülni, ahogyan erre bőven van is példa a történelemből. De ez a kényszer - noha megváltoztat - mégsem a megfelelő irányba hat. A pozitív irányba történő változást az Igazság felismerése idézi elő, míg a rettegést a tudatlanság okozza.
Módosította: Attila [VIP+], 2021. március 19. 14:17:13
Indok: Javítás, kiigazítás
Legyél te az első aki hozzászól ehhez a blogbejegyzéshez!  
13. Attila [VIP+] 2021-03-19 12:32:35
Vicc, ami nem vicc...

- Szia, ezer éve nem láttalak!
- Szia.
- Na, mivan veled?! Rossz kedvű vagy?
- Hát... megnősültem.
- Te??? Az örök agglegény? És kit vettél el???
- Ne is mond! A Jézus Máriát.
- Jézus Máriát? Az ki???
- Várj, megmutatom! Van fotóm róla, nézd!
- JÉÉÉZUS MÁÁÁRIA!!!!
Hozzászólások (1)  
12. Attila [VIP+] 2021-03-19 12:25:04
Esik a hó!!! Tessék kimenni hógolyózni! Ha már télen nem lehetett, legalább tavasszal lehessen...
Legyél te az első aki hozzászól ehhez a blogbejegyzéshez!  
11. Attila [VIP+] 2021-03-17 22:29:41
A jövő most van!
Legyél te az első aki hozzászól ehhez a blogbejegyzéshez!  
10. Attila [VIP+] 2021-03-11 23:10:09
A babona nem más, mint mikor két, egymással összefüggésben nem álló dolog közt mesterségesen, összefüggést kreálunk. "Kéményseprőt látsz. Ha nem fogod meg a gombodat, nem lesz szerencséd." És ha hiszel ebben, nem is lesz. A tudatalattid legyártja a kívánságodat.

Pedig valójában a gombjaid semmiféle összefüggésben nem állnak kéményseprőkkel és ez az egész különösen nem a szerencséddel, illetve sorsoddal.

A megfelelő partner választásánál is néha használnak az emberek ilyen babonákat, hogy könnyítsenek a döntés terhén. Sok Hölgy adatlapján láttam ezt.
Legyél te az első aki hozzászól ehhez a blogbejegyzéshez!  
9. Attila [VIP+] 2021-03-09 21:51:48
A szendergő ébredés

Mára elég volt! Elszunnyadok.
Alattam sóhajt az ágy.
A Föld nélkülem továbbrobog,
S lelkemre álompor szitál.
Könnyedén kilépek magamból,
És élem az igazi életem,
A könnyűt, a vigasztalót
Hol minden tervem végtelen.
És jóllakott szellemem topog
S hiszi, hogy reggel még vagyok,
Hol este még ott hagyott,
És bennem ébred majd fel.
De ha nem, akkor is tudom,
Voltam, vagyok s leszek.
/Én/
Módosította: Attila [VIP+], 2021. március 9. 21:59:57
Indok: (nincs kitöltve)
Hozzászólások (1)  
8. Attila [VIP+] 2021-03-08 21:59:54
Akkor telik be a pohár, amikor több csepp kerül bele, mint amennyi el tud párologni...Na, valahogy az embereknél is így van ez... Alattomosan kúszik a szint egyre feljebb, és feljebb.

Pedig gyakran lenne lehetőség azt a poharat lecsapolni. Vagy a párolgást meggyorsítani. De önmagától nem megy, tudatosság kell hozzá. És nem is könnyű az elején a rossz beidegződések, szokások miatt.
Hozzászólások (1)  
7. Attila [VIP+] 2021-03-08 13:31:50
Hát ez tényleg így lehet: http://www.tarskeresoblog.hu/egy-tipikus-noi-hiba-ferfiak-viselkedesere-gyakorolt-hatasairol/

A válasz elméleti. A gyakorlatban nincs megoldása az általános igénytelenség miatt.

Nos igen. Ez is tanulságos (és a tapasztalataimmal némileg rezonál): http://www.tarskeresoblog.hu/halalra-itelt-adatlapok-es-elvarasok-avagy-miert-nem-kapjak-meg-a-nok-azt-amire-vagynak-avagy-talan-az-nincs-is/

Most akkor szokjak át a férfiakra? Még nem. Inkább csalódom még egy kicsit... :-)
Hozzászólások (1)  
6. Attila [VIP+] 2021-03-08 12:29:46
Kedves Hölgy olvasóm!

Boldog Nőnapot kívánok!

Szép napot mindenkinek!
Legyél te az első aki hozzászól ehhez a blogbejegyzéshez!  
5. Attila [VIP+] 2021-03-08 11:12:38
Szerintem itt a régészek lennének az egyik legsikeresebb párkeresők.
A fotókat nézegetve: kb. tíz évvel ezelőtt még éppen trendi mobiltelefonok a kezekben, tizenöt éves, sulinetes számítógépek az asztal alatt... És az utolsó belépés dátuma mostanában volt.
És a bemutatkozás egyik első szava: őszinteség

Sok ilyet látni. Nem próbálom Őket megérteni, mert félő, belehülyülnék.

Egy barátom mondta, hogy a mai legnépszerűbb életelv (tisztelet a kivételnek): "Mindent semmiért!"

Legyél te az első aki hozzászól ehhez a blogbejegyzéshez!  
4. Attila [VIP+] 2021-03-07 08:51:41
Mi is lenne velem, nélkülem?...

No, ez is megvolt.

Hazaértem. Már az ajtóban tárt karokkal fogadtam magamat! Kimostam. Felmostam. Most főzök. Beszélgetek is egy kicsit! Magamban... Gyanús, hogy mindenben egyet értünk. Ez veszekedés előjele szokott lenni. És még ott az éjszaka!

Végre harmóniába kerülök majd önmagammal. Mindketten jól elfáradunk.
Módosította: Attila [VIP+], 2021. március 7. 20:52:41
Indok: (nincs kitöltve)
Legyél te az első aki hozzászól ehhez a blogbejegyzéshez!  
3. Attila [VIP+] 2021-03-05 21:50:26
Milyen a számomra megfelelő partner? Nehéz kérdés ez. Sokszor gondoltam, hogy megtaláltam a megfelelőt. Aztán eddig mindig kiderült, hogy valahogyan mégsem voltunk egymásnak megfelelők. Így nincs tapasztalatom, hogy ki is a megfelelő. Az ember változik, és a korral más az, aki ma megfelelőnek tűnhet, mint akit pl. tinédzser koromban megfelelőnek tartottam.

Nehéz lehet olyan partnert találni, aki még akkor is megfelelő, amikor már eleget tudunk róla. És itt nem a tökéletességre gondolok. Egy bizonyos üzemi zaj mindenképpen elfogadható sőt, kell is.

Mondok is egy példát ahogyan a megfelelőnek tűnőből hirtelen, számomra nem megfelelővé torzul egy szituáció. Ma rám írt egy hölgy. Megnéztem a képeit és helyes volt, rendes környezettel. Aztán felpattintottam a Facebook-ot és megtaláltam (kb. 8 mp. alatt), persze teljesen más vezetéknévvel (nem is tudom, hogy jött be ilyen könnyen). Az ottani képeknek és a társkeresőn lévő képeknek volt nem üres, közös halmaza. Még mindig megfelelőnek tűnt. És az adatai nem voltak letiltva, így láthattam a munkahelyét, az iskoláit stb. És aztán megláttam: Szcientológia Egyház. Máris nem volt megfelelő. Ez a csoportosulás az, ahonnan szeretném magamat a legtávolabb tartani. Ha esetleg még nem ismered, ajánlom figyelmedbe ezt a Német Kormány által készített, igaz történeteken alapuló filmet: https://www.youtube.com/watch?v=J7LUSohcyHQ
A jó Isten megóvott egy esetleges varga betűtől.

Sokkal könnyebb kideríteni néha, ki nem megfelelő. Az sem megfelelő nekem, szerintem, aki pár bájt adat alapján könnyedén tud dönteni: Bocs, de nem Tégedet kereslek. És még csak nem is Ő fogalmazza meg, hanem oda másol egy automatikus szöveget.

A megfelelőség talán ott kezdődik, hogy megszólít: "Szia! Ki vagy? Mesélj, érdekelsz! Aztán majd én is mesélek és eldöntjük, hogyan legyen tovább." Van aki így tesz és az Embert keresi, mert Ő is Ember,nem pedig csak egy valamit hajhászó felületes sóvárgó.

És az sem megfelelő, aki még egy elutasító válaszra sem méltat. Igazából ezeknek a nem megfelelőknek persze az ember csak hálás lehet, mert nem loptak el az életből értékes órákat, napokat, vagy heteket. Hamar kiderült a helyzet. Sokkal veszedelmesebbek a már majdnem megfelelők.

Nehéz a megfelelőt megtalálni már csak azért is, mert én magamnak sem vagyok teljesen megfelelő. Hogyan tudnám akkor, ki is a megfelelő? Persze szeretem magamat, mint a felebarátomat is többnyire és ez tesz esetleg jó és hiteles partnerré. Annak a számára, aki ezt értékeli. Ha van ilyen...

Vannak dolgok azért itt a társkeresőn, amit évek alatt sem tudtam megérteni, pedig nem vagyok rossz felfogású gyerek. Na de mindegy.

Divatos módszer a megfelelő megtalálására mostanság, hogy az emberek az első találka során figyelik, van-e az a bizonyos együtt rezgés. Ha nincs, azonnal mennek is tovább. Nem kell az a kis, magocskából éppen kikelt palánta, ha nem lógnak rajta rögtön fél kilós érett gyümölcsök, amiket kedvük szerint leszakíthatnak. Ez is nehéz kérdés. Szerintem - ez az első alkalommal együtt rezgéses ügy - nem mindig mutatja a tényleges helyzetet, mert nem biztos, hogy mindketten, éppen akkor a megfelelő receptív állapotban vannak. Persze vannak helyzetek, amikor az ember azonnal tudja, hogy nem számíthat a bizonyos együtt rezgésre (pl. borvirágos orr és kézben szorongatott, majdnem üres boros üveg). De néha egy fejlődési folyamat is képes lehet kialakítani a rezonanciát.

...

Az intuíció is nehéz téma a számomra. Az ember az ismételt hibákból és sikerekből tanul. De az intuíció valahogyan sokkal nehezebben tanulható, mert az eljárás része maga az Ember. A maga hullámzásaival. Tudom én, a Világmindenségben minden ami stabil, az rezeg, hullámzik. Még a sima víztükör is. Sőt a fagyott kristályszerkezet is. Így aztán én sem vagyok állandó. És így nehéz az intuíció. Olyan, mintha lökdösnék a kezemet, miközben cérnát kellene egy tűbe fűznöm...
Módosította: Attila [VIP+], 2021. március 5. 21:56:01
Indok: (nincs kitöltve)
Hozzászólások (1)  
2. Attila [VIP+] 2021-03-04 22:17:34
Módosította: Attila [VIP+], 2021. március 5. 22:28:27
Indok: (nincs kitöltve)
Hozzászólások (1)  
1. Attila [VIP+] 2021-03-04 12:28:51
Egy filmen kérdezte egy kis srác a főhőst:
-Megtaláltad az igazit?
-Igen, meg.
-És vele élsz?
-Nem.
-Hogyhogy nem?
-Neki nem én voltam az igazi.
Hozzászólások (1)  

Beállítások

Rendezés
Sorrend
Hozzászólás / lap
Automatikus moderálás (illetlen szavak kicsillagozása)
Spéci kódok megjelnítése a szövegben
Spéci kód súgó
Válasz módjaCopyright 2003-2021. Minden jog fenntartva. A Párom.hu név és logo az Egyesült Társkereső Szolgáltatások Kft. bejegyzett védjegye.

A nyomtatott oldal webcíme: https://wwww.parom.hu/blog_Adj_neki_cimet__es_nyomd_le_a_Tovabb_gombot__c4967.html
Nyomtatás dátuma: 2021-04-20 04:14:08